اگر بخاطر بیماری قلبی تان نگرانی هایی درمورد آینده ی خود دارید، خبر خوبی وجود دارد. شما بیشتر از آنچه فکر میکنید روی بیماری تان کنترل و آگاهی خواهید داشت. در هر وضعیت جدی، ترس می تواند ضربه بزند. اما شما می توانید نگرانی تان را مدیریت کنید. این هفت گام می تواند نگرانی های شما را کاهش دهد و به شما در زندگی کامل و فعال کمک کند.
1 – اطلاعات کامل را درباره بیماری تان جمع آوری کنید.
دریافت پاسخ سوالاتتان در مورد سلامتی و آینده تان می تواند به شما کمک کند خونسرد باشید و بهتر بتوانید ترس خودتان را کنترل کنید. از پزشکتان بپرسید که در سال آینده باید منتظر چه شرایطی باشید. در ملاقات بعدی خود با لیستی از سوالاتتان، از جمله نگرانیهایی که ممکن است داشته باشید، بروید. خاص باشید. برای اطلاعات روشن و کامل درخواست کنید پیدا کردن حقیقت ممکن است برخی از نگرانی های شما را کاهش دهد.
2- به ترس هایتان گوش فرا دهید.
صحبت کردن با افرادی که اعتماد می کنید، می تواند به شما کمک کند تا ترس را از بین ببرید. اگر احساس آسیب پذیری یا نگرانی در مورد سلامت خود دارید، طبیعی است. اما ترس را در خود نریزید. این می تواند مانند یک گلوله برفی بزرگ تر شود و موجب نگرانی بیشتر شما شود.
احساسات خود را با یک عضو خانواده، دوست، مشاور یا دکتر درمیان بگذارید. همچنین ممکن است پیوستن به یک گروه پشتیبانی مانند انجمن بیماران قلبی یا دیابتی و از این دست، مفید باشد.
دریافت حمایت عاطفی از دیگران می تواند به راحتی شما کمک کند، به شما کمک کند احساس تنهایی نکنید و به شما دیدگاه های مختلفی ارائه کند.
3- برای مدیریت نگرانی ها، قدم بزنید.
حرکت کنید. یک چیز ساده مانند راه رفتن میتواند ذهن شما را از نگرانیهایتان دور کند و احساس شما را بهتر کند. اگر اضطراب قوی و ناگهانی می آید، و شما دچار تنفس، درد قفسه سینه یا عرق می شوید که ممکن است ناخوشایند باشد، همچنین می تواند درمان شود. با دکتر خود صحبت کنید.
4- هنوز هم می توانید سبک زندگی تان را تغییر دهید و دوباره سلامتی تان را به دست آورید.
با تغییر عادات، هنوز هم می توانید بهبودی حاصل کنید و از سکته قلبی و مغزی پیشگیری نمایید. موارد کلیدی که باید تمرکز داشته باشند عبارتند از:
ورزش : هنگامی که پزشک شما به شما می دهد، ورزش نه تنها بی خطر است، بلکه می تواند سلامت شما را نیز افزایش دهد.
خواب و خوراک: خواب شبانه را یک اولویت قرار دهید و یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشید.
ترک سیگار: خیلی دیر نشده. اگر امروز سیگار را ترک کردید، می توانید به جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی کمک کنید.
5- گام به گام پیش بروید.
فهرستی از چیزهایی را که می توانید برای داشتن شیوه زندگی سالم انجام دهید، ایجاد کنید. و سپس شروع به تغییر یک عادت در یک زمان، مانند بهبود رژیم غذایی یا شروع یک برنامه ورزشی جدید کنید.
تلاش برای تغییر همه چیز به صورت ناگهانی و همزمان ممکن است بیش از حد باشد. اهداف خاص و معقول تعیین کنید. قبل از رفتن به بعدی بر روی یک هدف تمرکز کنید.
کارهایی که اگر نمی خواهید بیمار شوید باید انجام دهید!
مجله سلامت قلب دکتر سپیده پزشکی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب و CMRI از سوئیس
آدرس مطب: تهران،صادقيه،آيت ا… كاشاني،ساختمان پارسا،پلاك٧١، واحد٩
تلفن جهت نوبت گیری:
تلفن:02144032023
همراه:09390942494