مطالعات جدیدی که روی بیماران مبتلا به بیماری های قلبی که به تنهایی زندگی می کنند و هیچ هم صحبتی ندارند انجام شده نشان می دهد که این افراد مشکلات قلبی بیشتری نسبت به کسانی که تنها نیستند دارند.
در این مطالعه که حدود 13500 بیماران قلبی که در 5 مرکز قلبی هلند حضور داشتند پرسش هایی به منظور بررسی ارتباط بین روابط اجتماعی و مشکلات قلبی درباره وضعیت فیزیکی و سلامت ذهنی انها از جمله سبک زندگی و روابط اجتماعی انها پرسیده شد. همه شرکت کنندگان مشکلات قلبی از جمله نارسایی قلبی، آریتمی و…. داشتند و سن شرکت کنندگان به طور متوسط حدود 65 سال بود و دو سوم آنها ها مرد بودند.
بعد از بررسی ها مشخص شد که تنهایی با مشکلات و نتایج منفی در روند درمان بیماران قلبی مرتبط است. صرف نظر از وضعیت قلبی آنها و حتی پس از بررسی عواملی مانند سن، تحصیلات و سیگار کشیدن تنهایی زمینه ساز بدتر شدن بیماری قلبی است.
در حقیقت بیمارانی که هیچکس را برای حرف زدن نداشتند، تقریبا دوبرابر بیشتر از کسانی که کسی را داشتند در معرض خطر مرگ بودند. افرادی که تنها بودند 3 برابر بیشتر از افرادی که تنها نبودند علائم افسردگی و اضطراب را گزارش کردند. محققان همچنین دریافتند مردان مبتلا به آریتمی که تنها زندگی می کردند سلامت روانی پایین تری نسبت به آنهایی که تنها نبودند داشتند. آن وینگارد کریستنسن نویسنده این تحقیق درباره این موضوع گفت:” تنهایی می تواند زمینه ساز مرگ ناگهانی، مشکلات روانی و افزایش مشکلات قلبی و عروقی شود.”
البته محققان این نکته را فراموش نکرده اند افرادی که تنها هستند به واسطه سبک زندگی ناسالم، کم توجهی به درمان و اینکه بیشتر در معرض استرس قرار می گیرند مشکلات بهداشتی و سلامتی بیشتری را خواهند داشت. با این حال محققان قویا معتقدند که تنهایی به خودی خودش دشمن بزرگی برای سلامتی است خصوصا در افراد سالخورده و نیازمند حمایت.
چیزهای عجیبی که می تواند به قلب شما آسیب بزند!
مجله سلامت قلب دکتر سپیده پزشکی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب و CMRI از سوئیس
آدرس مطب: تهران،صادقيه،آيت ا… كاشاني،ساختمان پارسا،پلاك٧١، واحد٩
تلفن جهت نوبت گیری:
تلفن:02144032023
همراه:09390942494