فهرست موضوعات
لرزش قلب که بیشتر به عنوان یک ویبره قلب شناخته می شود، زمانی است که قلب باعث ایجاد صدای غیر طبیعی در طی یک معاینه فیزیکی می شود. اغلب توسط پزشکان به عنوان یک صدای کتک زدن یا فش فش ، شبیه سازی می شود. اکثر لرزش ها بی ضرر محسوب می شوند و لرزش غیر طبیعی ممکن است نشانه ای باشد که قلب دارای دریچه آسیب دیده یا سایر اختلالات است.
علائم لرزش قلب
اگر درگیر لرزش قلب بی آزاری هستید، که با نام دیگر لرزش قلب بی ضرر نیز شناخته می شود ممکن است هیچ نشانه یا علائم دیگری نداشته باشید. در نتیجه این نوع لرزش، نیازی به درمان ندارد و معمولا به دلیل خونریزی بیش از حد از طریق قلب به وجود می آید. بسته به علت ایجاد لرزش، ممکن است این لرزش سرانجام از بین برود یا در بعضی موارد تا آخر عمر طول بکشد.
ممکن است بیمار هنگام تشخیص لرزش، متوجه علائمی نشده باشد. اگر فرد سابقه خانوادگی نقص های قلبی، فشار خون بالا یا بیماری مانند یک حمله قلبی داشته باشد، احتمال مسائل قلبی افزایش می یابد.
کودکان مبتلا به نقص دیواره دهلیزی ، نقص دیواره بین بطنی ، دریچه قلب غیرطبیعی و شَنت قلبی (عمل جراحی انتقال یکی از رگهای بدن به قلب) ممکن است در بعضی موارد لرزش قلب غیرطبیعی را تجربه کنند.
به طور کلی علائمی که یک فرد ممکن است یک بیماری قلبی داشته باشد، شامل ضعف تنفس، درد قفسه سینه و سرگیجه است.
لرزش قلب غیرطبیعی می تواند هیچ نشانه یا علائم آشکاری به غیر از شنیدن صدای غیرطبیعی توسط پزشک در زمان معاینه قلب شما با گوشی نداشته باشد. اگر نشانه ها یا علائم زیر را دارید، ممکن است دچار مشکل قلبی باشید:
- پوست انگشتان و لب های شما آبی به نظر برسد؛
- شما شاهد افزایش وزن یا ورم ناگهانی باشید؛
- دچار تنگی نفس شوید؛
- دچار سرفه ی مزمن شوید؛
- کبد شما بزرگ شود؛
- رگ های گردن باد کنند؛
- اشتهای شما کاهش پیدا کند و یا در نوزادان، رشد معمول متوقف شود؛
- شما بدون فعالیت زیاد به میزان زیادی عرق کنید؛
- درد قفسه سینه داشته باشید؛
- احساس بی حالی کنید؛
- و یا در موارد غش کنید.
علت لرزش قلب چیست
موقعیت های معمولی وجود دارند که می توانند تپش قلب شما را تشدید کنند و به لرزش قلب منجر شوند. این موقعیت ها می توانند در زمان حاملگی یا موارد زیر رخ دهند؛
- کم خونی
- فشار خون بالا
- تیروئید پرکار
- تب
لرزش قلب می تواند ناشی از مشکلات دریچه قلب باشد. دریچه ها باز و بسته می شوند تا خون را به دو محفظه ی بالایی (این محفظه ها دهلیز خوانده می شوند) و دو محفظه پایینی (بطن های) قلب هدایت کنند. مشکلات دریچه قلب عبارتند از:
- افتادگی دریچه میترال
- تنگی مجرای میترال یا آئورت
- تصلب بافت یا تنگی مجرای آئورت
- بازگشت خون آئورتی یا میترالی
- مشکلات قلبی مادرزادی
درمان لرزش قلب
بسیاری از کودکان و بزرگسالان ممکن است درگیر لرزش قلبی باشند، موضوعی که نیاز به درمان ندارد. در صورتی که مشکل دیگری نظیر فشار خون بالا منجر به لرزش قلبی شود، پزشک به بیمار راه هایی را برای رفع علت بیماری پیشنهاد می کند.
بعضی از انواع بیماری های دریچه قلب ممکن است نیازمند راه حل های زیر باشند:
- داروهایی برای جلوگیری از ایجاد لخته های خونی، کنترل ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب، و کاهش فشار خون؛
- دیوریتیک ها برای خلاص شدن از آب و نمک اضافی در بدن، تا بدین ترتیب قلب پمپاژ راحت تری داشته باشد؛
- عمل جراحی برای اصلاح مشکلات قلبی مادرزادی؛
- عمل جراحی برای رفع انواع مشخصی از بیماری های دریچه قلب.
گاهی اوقات پزشکان آنتی بیوتیک ها را برای بیماران تجویز می کنند (البته این موضوع رایج نیست)، تا بدین ترتیب مانع عفونت های قلبی پیش از دندانپزشکی یا انواع عمل جراحی شوند.
تشخیص
به طور معمول پزشکان لرزش قلب را در زمان معاینه فیزیکی تشخیص می دهند. پزشک شما زمانی که با گوشی خود قلب شما را معاینه می کند می تواند لرزش قلب را تشخیص دهد.
پزشک شما ممکن است آزمایشات دیگری را نیز برای تشخیص بی خطر بودن یا ناشی از مشکلات مادرزادی یا بیماری های دریچه قلب بودن لرزش قلبی شما تجویز کند، موارد زیر در این شرایط رایج هستند:
- الکتروکاردیوگرام (EKG)؛ آزمایشی که به اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب می پردازد؛
- عکسبرداری اشعه ایکس قفسه سینه برای تشخیص بزرگی قلب ناشی از بیماری های دریچه قلب یا بیماری های قلبی؛
- اکوکاردیوگرافی، که از امواج صوتی برای تعیین ساختار قلب استفاده می کند.
مطالب مرتبط:
معرفی بهترین روغن برای درمان واریس پا
فیبریلاسیون دهلیزی ؛ انواع، دلایل و درمان آن