فهرست موضوعات
بیماری اندوکاردیت چيست ؟ اندوکاردیت ، به ایجاد التهاب در سطح داخلی قلب و دریچه های آن اطلاق می شود. معمولا بخاطر باکتری این مشکل به وجود می آید. اگر التهاب براثر عامل عفونی ایجاد شود به این بیماری اندوکاریت عفونی می گویند. اندوکاریت در افرادی که قلب سالمی دارند غیر رایج است.
علایم اندوکاردیت
علایم اندوکاردیت همیشه شدید نیست و ممکن است در طول زمان به آرامی پیشرفت کند. در مراحل اولیه، علائم بیماری اندوکاردیت شبیه دیگر بیماری هاست. به همین خاطر هم در بسیاری از موارد نمی شود تشخیص داد. بسیاری از علائم شبیه علائم بیماران مبتلا به آنفولانزا یا سایر عفونت ها مثل پنومونی است. با این وجود برخی از افراد علائم شدیدی که ناگهان ظاهر می شود را تجربه می کنند. این علائم ممکن است به خاطر التهاب یا آسیب های مرتبط با آن باشد.
علایم معمول بیماری اندوکاردیت
- صدای غیرطبیعی در قلب
- پوست رنگ پریده
- تب و لرز
- تعریق زیاد در شب
- دردهای عضلانی یا مفصلی
- حالت تهوع یا کاهش اشتها
- کاهش وزن ناخواسته
- متورم شدن پاها و شکم
- سرفه یا تنگی نفس
علائم کمتر شایع اندوکاردیت
- وجود خون در ادرار
- کاهش وزن
- بزرگ شدن طحال
علائم و نشانه های بیماری اندوکاردیت عفونی بین افراد متفاوت است. ممکن است علائم در گذر زمان تغییر کند و این به نوع عفونت بستگی دارد. سلامت قلب به این عامل و مدت زمانی که عفونت وجود دارد ارتباط دارد. اگر سابقه مشکلات قلبی دارید یا عمل قلب انجام داده اید یا قبلا هم اندوکاردیت داشته است در صورت داشتن علائم فورا به پزشک مراجعه کنید.
علت اندوکاردیت قلبی
علت اصلی اندوکاردیت قلبی رشد بیش از حد باکتری هاست. اگرچه این باکتری ها معمولا در خارج یا داخل سطح بدن شما زندگی می کنند ولی شما با خوردن یا نوشیدن می توانید آن را به جریان خونتان وارد کنید. باکتری ها همچنین می توانند بر اثر بریدگی روی پوست یا حفره دهان باشند. سیستم ایمنی بدن معمولا قبل از اینکه مشکلی ایجاد شود با میکروب ها مبارزه می کند ولی در بعضی مواقع ممکن است این روند ناموفق باشد.
علت اندوکاردیت عفونی
در بیماری اندوکاردیت عفونی، میکروب ها از طریق جریان خون به داخل قلب می روند و در آنجا تکثیر می شوند و باعث ایجاد التهاب می گردند.
عوامل خطرساز در اندوکاردیت
- تزریق مواد مخدر غیرقانونی با یک سوزن آلوده به باکتری یا قارچ
- سابقه ابتلا به اندوکاردیت در گذشته
- داشتن مشکل قلبی
- داشتن دریچه قلب مصنوعی
تشخیص اندوکاردیت
تشخیص اندوکاردیت باکتریایی براساس وقوع علائم، نتایج بررسی بدنی و نتایج آزمایش صورت می گیرد:
- علائم عفونت به طور ویژه دمای تب بالای 38.4 درجه سانتی گراد می باشد؛
- کشت خون در آزمایشگاه باکتری ها یا میکرواورگانیسم هایی را نشان دهد که به طور معمول در اندوکاردیت یافت می شود. کشت خون آزمایشات خونی است که در گذر زمان انجام می شود و به آزمایشگاه اجازه می دهد به ایزوله کردن باکتری هایی بپردازد که عامل عفونت در بدن هستند. کشت خون باید پیش از شروع آنتی بیوتیک ها صورت گیرد تا تشخیص بدون مشکل انجام شود؛
- اکوکاردیوگرام (التراسوند- سونوگرافی قلبی) می تواند رشد (رشد دریچه)، آبسه ها (سوراخ ها)، برگشت خون (نشت) یا تنگی مجرا (باریک شدن) یا دور شدن یک دریچه قلبی مصنوعی از بافت قلبی را نشان دهد. گاهی اوقات پزشکان از جستجوگرهای التراسوند بر روی مری یا لوله غذا استفاده می کنند (ترنسی سوفاژل اکو) تا بدین ترتیب دید نزدیک تر و دقیق تر از قلب به دست آورند.
- نشانه ها و علائم دیگر برای تشخیص اندوکاردیت باکتریایی عبارتند از:
- امبولی (لخته های خونی کوچک)، خون ریزی (خون ریزی یا هموراژ داخلی) یا سکته؛
- تنگی نفس؛
- عرق شبانه؛
- کاهش اشتها یا کاهش وزن؛
- درد مفاصل و ماهیچه.
تجربه بیمار مبتلا به بیماری اندوکاردیت پس از بهبودی توسط درمان های دکتر سپیده پزشکی