12ماده غذایی که در کاهش فشار خون موثر است

1- آب انار
درحالی که اکثر آب میوه های معمول پر از شکرهای فراوری شده و تقریبا بدون مواد مغذی مفید هستند، آب انار یکی از سالمترین آب میوه های جهان است. یکی از مزایای مهم آب انار، توانایی اش برای کاهش فشار خون به صورت طبیعی است و این مسئله به لحاظ علمی و پزشکی کاملا اثبات شده است. همچنین آب انار می تواند فشار خون بیماران مبتلا به دیابت، بیماران مبتلا به دیالیز کلیوی و بیماران مبتلا به عروق کاروتید را کاهش دهد.

2- اسفناج
احتمالا همه می دانند که اسفناج عجب غذای سالمی است و شدیدا به کاهش بیماری های التهابی کمک می کند. آنتی اکسیدان های فوق العاده موجود در اسفناج کمک زیادی به کاهش فشار خون می کند.

3-پسته
دیگر نباید میان وعده حسابش کنیم! ماده غذایی که به سلامت قلب کمک زیادی می کند چیز کوچکی نیست. آجیل ها عموما تاثیر مثبتی بر کاهش فشار خون به عنوان یک گروه غذایی دارند ولی در مقایسه با بقیه آجیل ها پسته جایگاه بالاتری دارد. پسته در لیست غذاهایی قرار می گیرد که به کاهش فشار خون کمک می کند حتی در افرادی که از کلسترول بالا رنج می برند.

4-گشنیز
درگذشته گشنیز برای درمان بعضی از بیماری ها استفاده می شد ولی مطالعه انقلابی که در سال 2009 روی گشنیز انجام شد تعریف جدیدی از این ماده غذایی ارائه کرد. محققان دریافتند این ماده غذایی ویژگی های مثبت زیادی از جمله کاهش فشار خون را در پی دارد.

5-آب چغندر
چغندر مزایای زیادی دارد، از تقویت قوای جنسی گرفته تا تصفیه خون. آب میوه آن هم فواید زیادی دارد و مورد بررسی های علمی فراوانی قرار گرفته است. یکی از فواید آب چغندرقند که در تحقیقات فراوان کشف شده، توانایی آن در کاهش فشار خون است. جالب است بدانید که آب چغندر تاثیرات بیشتر و فوری تری روی فشار خون نسبت به چغندر پخته دارد.

6-روغن زیتون
در چند بررسی مشخص شد که در مناطقی که روغن زیتون در برنامه غذاییشان وجود دارد، افراد عمر طولانی تری دارند و کمتر از بیماری های شایع(مانند بیماری های قلبی) رنج می برند. این روغن پخت و پز لذیذ حاوی آنتی اکسیدان می تواند در بسیاری از دستور العمل های غذایی استفاده شود و این ویژگی خوبی است چراکه کمک زیادی به کاهش فشار خون می کند. بررسی که درسال 2015 توسط یک موسسه تحقیقاتی اسپانیایی انجام شد نشان داد روغن زیتون می تواند به طرز قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد

7-شکلات تلخ
شاید یکی از بحث برانگیز ترین موضوعات در لیست مواد غذایی که سبب کاهش فشار خون می شود شکلات تلخ باشد. شاید یکی از دلایل اصلی اختلافات بر سر فواید این شکلات، مقادیر زیاد شکرش باشد. ولی شکر موجود در شکلات تلخ شکر غیرضروری نیست و می تواند مفید باشد و به سلامت قلب کمک کند. برخی تحقیقات کوچک مخالف این موضوع هستند ولی تحقیقات در مقیاس وسیع نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ با کاهش فشار خون ارتباط دارد.

8-تخم کتان
به خاطر وجود امگا3 مفید موجود در تخم کتان، مجبوریم آن را در این لیست بگذاریم. بهترین اثرگذاری تخم کتان وقتی است که برای بیش از 12 هفته متوالی مورد مصرف قرار گیرد. آزمایشات چند دانشمند کانادایی در سال 2013 نشان داد که تخم کتان قدرت بسیار زیادی در کاهش فشارخون دارد.

9-کرفس
احتمالا می دانید که خوردن کرفس کمک می کند کالری های زیادی بسوزانید ولی آیا می دانستید کرفس می تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد؟ هربار که کرفس می خورید مواد مغذی موجود در آن به حفظ و کنترل فشارخون شما کمک می کند. جالب است بدانید که یک بررسی علمی نشان داده است که کرفس پخته قدرت کاهش فشارخون بیشتری نسبت به کرفس خام دارد.

10-گوجه فرنگی
گوجه فرنگی پر از لیکوپن (ماده مغذی مفید برای سلامتی قلب) است و به طور قابل توجهی به کاهش فشارخون بالا کمک می کند.

11-سیب زمینی بنفش
اگر دوست دارید از رنگ های مختلف در برنامه غذاییتان استفاده کنید، سیب زمینی بنفش یک انتخاب عالی است. باوجود آنتی اکسیدان هایش، سیب زمینی بنفش به کاهش فشار خون کمک زیادی می کند.

12-روغن کنجد
این روغن فشارخون را کاهش می دهد و در برابر هایپرتروفی(ضخیم شدن عضله قلب بر اثر فشارخون بالا) محافظت می کند. تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد روغن کنجد باعث افزایش پتاسیم و کاهش سدیم در خون می شود. اثرات استفاده منظم از روغن کنجد ممکن است در کوتاه مدت و یا بلند مدت بروز پیدا کند

 

مطالب مرتبط:

15 عامل خطر در فشار خون بالا

 

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
پرسش از دکتر