درمان واریس پا

درمان واریس پا

خوشبختانه به طور معمول درمان واریس پا نیازمند ماندن در بیمارستان یا طی کردن دوره طولانی بهبود نخواهد بود. امروزه روش‌های کمتر تهاجمی درمانی می‌توانند رگ‌های واریس بیماران را به شکل سرپایی درمان کنند. در این مطلب بهترین راهکارهای درمان واریس و همچنین چندین ویدیو درمان توسط دکتر سپیده پزشکی را مشاهده خواهید کرد.

علت واریس در پا

‎همه‌ی سیاهرگ‌های بدن ممكن است مبتلا به واریس شوند ولی این مشكل بیشتر در پاها رخ می دهند كه دلیلش افزایش فشار بر پایین تنه به دلیل ایستادن ها و راه رفتن های طولانی مدت است. برای بسیاری از مردم واریس و سیاهرگ های عنكبوتی (واریس سیاهرگی غیر پیشرفته) فقط یك مساله زیبایی است ولی برای بسیاری دیگر، واریس باعث ایجاد درد و نا آرامی در فرد می شود و در مواقعی واریس باعث مشكلات جدی دیگری نیز می شود . واریس می تواند علامتی از مشكلات بزرگتر گردش خون در بدن نیز باشد. بنابراین درمان واریس پا می تواند شامل پیشگیری های ساده تا مراجعه به دكتر و یا خارج كردن سیاهرگ های مشكل دار باشد.

پيشگيری از واریس

هیچ راهی برای پیشگیری ١٠٠درصدی از ابتلا به واریس وجود ندارد، اما بهبود در سیستم گردش خون بدن می‌تواند باعث پیشگیری از واریس و حتی درمان درد واریس پا گردد. برخی اقدامات دیگر كه شما می توانید برای مبارزه با واریس انجام دهید و نیازمند درمان واریس پا نشوید به شرح زیر است:

  • ورزش
  • كاهش اضافه وزن
  • خوردن غذاهای پر فیبر و كم نمک
  • اجتناب از پوشیدن كفش های پاشنه بلند و شلوارهای تنگ
  • قرار دادن پاها در سطح بالای بدن
  • تغییر وضعیت نشستن و ایستادن به صورت مرتب

مراقبت شخصی

مراقبت‌های شخصی نظیر ورزش کردن، کاهش وزن، نپوشیدن لباس‌های تنگ، انجام ورزش‌های ویژه‌ی پا و اجتناب از ایستادن و نشستن بیش از حد می‌توانند درد رگ‌های واریس را از بین ببرند و همچنین مانع از بدتر شدن وضعیت این رگ‌ها شوند.

جوراب‌ واریس

استفاده روزانه از جوراب‌های واریس در اغلب موارد اولین رویکردی است که پیش از استفاده از روش‌های درمانی از آن استفاده می‌شود. این جوراب‌ها به طور مداوم پاها را تحت فشار قرار می‌دهند و به ماهیچه‌ها و رگ‌های پا کمک می‌کنند خون را به صورت کارآمدتری منتقل کنند. میزان فشرده سازی این جوراب‌ها به طور معمول بسته به نوع جوراب تهیه شده و برند آن متفاوت خواهد بود.

شما می‌تواند جوراب‌های واریس را در اکثر داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی پیدا کنید. همچنین مدل‌های خاصی از جوراب‌های واریس با تجویز پزشکان قابل تهیه هستند و می‌توانند به درمان اولیه رگ‌های واریس کمک کنند.

راهکارهای درمان واریس پا

راهکارهای درمان واریس پا

ممکن ورزش و نرمش، بالا بردن پاها از سطح بدن و يا پوشيدن جوراب هاي ضد واريس باعث كاهش درد واريس و پيشرفت آن شوند. اما اگر اينگونه رفتارها باعث جلوگيري از بيشتر شدن علائم نشدند و يا از نظر ظاهري نگران زيبايي خود هستيد بايد به دكتر مراجعه فرماييد. در ادامه به چندین روش مختلف و موثر برای درمان واریس پا می‌پردازیم:

۱. اسکلروتراپی برای درمان واریس پا

در اسکلروتراپی پزشک به تزریق محلول یا فوم به رگ‌های واریس کوچک و متوسط می‌پردازد، این محلول به بسته شدن این رگ‌ها کمک می‌کند. طی چند هفته، رگ‌های واریس درمان شده نیز محو می‌شوند.

اگر چه پزشک می‌تواند بیش از یک بار به تزریق بر یک رگ واریس بپردازد، اسکلروتراپی در نهایت به درمان واریس پا منتهی می‌شود و به عنوان درمان قطعی واریس پا محسوب می‌شود. اسکلروتراپی نیازی به استفاده از بی هوشی ندارد و می‌تواند در مطب پزشکان انجام شود. در ویدیو زیر درمان واریس از طریق تزریق در رگهای واریسی را مشاهده می‌کنید:

مراحل قبل از تزریق و بلافاصله بعد از انجام تزریق در تصویر قابل مشاهده هست. حدودا دو هفته بعد از انجام تزریق به طور کامل میتوان تاثیر درمان را به وضوح مشاهده کرد:

اسکلروتراپی برای درمان واریس پا

اسکلروتراپی با فوم برای رگ‌های بزرگ

تزریق محلول فوم برای رگ‌های بزرگ نیز یکی از درمان‌های پیشنهادی برای بستن و مهر و موم کردن رگ‌های واریس محسوب می‌شود.

۲. درمان واریس با لیزر

پزشکان از فناوری جدید درمان لیزری برای بستن رگ‌های واریس کوچک تر و رگ‌های عنکبوتی استفاده می‌کنند. درمان لیزری با ارسال امواج نوری شدید به رگ عمل می‌کند، این اقدام باعث می‌شود که رگ‌ها به آرامی محو و ناپدید شوند. در این روش از هیچ سوزن یا ابزار برشی دیگری استفاده نمی شود.

فیلم لیزر واریس پا

درمان واریس از طریق لیزر رگ های واریسی، توسط دکتر سپیده پزشکی با پیشرفته ترین و مدرن ترین تجهیزات درمان واریس را در ویدیو زیر ببینید:

۳. درمان واریس با روش ترکیبی تزریق و لیزر

گاهی برای نتایج هر چه بهتر و بیشتر، روش‌های موجود ترکیب می‌شوند. در این ویدیو درمان واریس با روش تزریق و لیزر را توسط تیم مجرب دکتر سپیده پزشکی ملاحظه می کنید.

۴. درمان واریس شدید پا

در این ویدیو دکتر سپیده پزشکی، رگهای واریسی شدید و دردناک در پاهای یکی از مراجعین محترم را انجام می‌دهد:

۵. درمان واریس با کمک لوله و استفاده از فرکانس رادیویی یا انرژی لیزری

در یکی از روش‌های درمان‌ واریس پا، لوله نازکی وارد رگ‌های گشاد شده می‌شود و سر لوله با کمک لیزر یا امواج رادیویی به انتقال حرارت به نقطه مورد نیاز می‌پردازد. با بیرون آمدن لوله، گرما رگ واریس را تخریب می‌کند و باعث بسته و مهر و موم شدن آن می‌شود. این روال درمانی بیشتر اوقات برای رگ‌های بزرگ واریس استفاده می‌شود.

۶. بستن و خالی کردن رگ

در این عمل جراحی، پزشک به تا کردن و بستن رگ می پردازد تا از اتصال رگ به رگ‌های عمیق دیگر و وخیم تر شدن وضعیت جلوگیری کند و تلاش می‌کند رگ را با برش‌های کوچک از بین ببرد. این عمل اغلب به صورت سرپایی انجام می‌شود. حذف رگ نمی تواند تاثیر منفی بر جریان خون پاها داشته باشد، زیرا رگ‌های عمیق تر پا مسئولیت انتقال حجم بزرگتری از خون را بر عهده می‌گیرند.

۷. فلبکتومی سرپایی

برای درمان واریس پا، پزشک در این روش با استفاده از سوراخ‌های ریز پوستی به حذف رگ‌های واریس کوچک تر می‌پردازد. در این عمل سرپایی تنها بخشی از پا که سوراخ می‌شود بی حس نیز می‌گردد. در این روش جای زخم زیادی بر روی بدن ایجاد نمی شود.

۸. جراحی رگ اندوسکوپی

تنها در موارد پیشرفته که بیمار دچار زخم‌های پا می‌شود و روش‌های درمانی دیگر موفقیت آمیز نیستند از این روش استفاده می‌شود. در این حالت جراح از یک دوربین کوچک استفاده می‌کند و آن را وارد پای بیمار می‌کند تا بدین شکل بتواند به دیدن و بستن رگ‌های واریس بپردازد و سپس با ایجاد زخم‌هایی کوچک آنها را حذف کند. این عمل نیز معمولا به صورت سرپایی انجام می‌شود.

رگ‌های واریسی که در زمان بارداری ایجاد می‌شوند نیز می‌توانند بدون استفاده از درمان دارویی بهبود پیدا کنند. این رگ‌ها معمولا بین سه تا دوازده ماه پس از وضع حمل بهبود می‌یابند.

تکنیک رگ یاب پیشرفته و کالر داپلر

تعیین دقیق محل عروق واریسی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این دیدیو دکتر سپیده پزشکی، تعیین دقیق محل عروق واریسی را با تکنیک رگ یاب پیشرفته و کالر داپلر انجام می‌دهد.

آیا همیشه برای رگ‌های واریس به درمان نیاز هست؟

خیر. رگ‌های واریس و رگ‌های عنکبوتی می‌توانند در بسیاری از موارد یک مشکل زیبایی باشند. موارد شدید رگ‌های واریس، خصوصا آنهایی که به ایجاد زخم در بدن منتهی می‌شوند به طور معمول نیازمند درمان هستند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد پوشش بیمه از این روش‌های درمانی، کافی است از پزشک معالج خود بپرسید که آیا بیمه شما هزینه‌های درمان را پوشش می‌دهد یا خیر. به طور معمول اگر درمان رگ‌های واریس تنها با هدف درمان زیبایی باشد، بیمه‌ها از پوشش روش درمانی خودداری می‌کنند و شما مجبور به پرداخت هزینه از جیب خود هستید.

علت واریس

برای برگشت خون از قسمت های تحتانی بدن از طریق سیاهرگ ها باید نیروی انقباض ماهیچه‌ها به نیروی جاذبه زمین غلبه كنند. انقباض ماهیچه‌ها در قسمت‌های تحتانی بدن مانند پمپاژ قلب عمل می‌کند. ارتجاعی بودن دیواره سیاهرگ‌ها با باز و بسته شدنشان باعث انتقال خون به سمت قلب می‌شود. دریچه‌های کوچک در سیاهرگها خون را به بالا هدایت كرده و سپس این دریچه های کوچک بسته می شوند تا از برگشت خون به پایین جلوگیری می کنند. سياهرگ هاي واریس ناشی از گره دار شدن و يا بزرگ شدن سياهرگ ها در بدن است.

عوامل ابتلا به واریس می تواند مسائل زیر باشد:

سن

با افزایش سن، حالت ارتجاعی سیاهرگ ها کاهش یافته و باعث کشیده شدن آنها می شود و دریچه های کوچک سیاهرگ ها ممکن است ضعیف شوند و به خون برگشتی به قلب اجازه حرکت رو به پایین را بدهند . این خون برگشتی باعث فشار به دیواره های سیاهرگ ها شده و موجب متورم شدن و واریسی شدن آنها می شود.

بارداری

احتمال ابتلاء به واریس در خانم های باردار بیشتر است.بارداری مقدار حجم خون را در بدن افزایش می دهد و می تواند باعث افزایش برخی از آثار جانبی مثل واریس گردد.سیاهرگ های واریسی ممكن است در بارداری و همزمان با باز شدن رحم در این دوران بدتر شوند. همچنین تغییر در هورمون های زنانه هنگام بارداری نیز ممكن است نقشی در این اختلال داشته باشد. واریس بارداری معمولا بدون نیاز به درمان و فقط با كنترل آن بعد از ١٢ ماه بهبود می یابد.

جنسیت

احتمال ابتلا به واریس در زنان بیشتر از مردان است. تغییر هورمون ها در دوران حاملگی، قاعدگی، یا یائسگی می تواند عاملی برای تشدید واریس باشد.قرص های ضد بارداری هم می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به واریس شود.

سابقه خانوادگی

اگر سایر اعضای خانواده ی شما سابقه ی ابتلا به واریس را دارند احتمال ابتلای شما به واریس بیشتر است و برای درمان واریس پا باید اقدام کنید.

اضافه وزن

اضافه وزن باعث افزایش فشار به اندام تحتانی و در نتیجه احتمال ابتلا به واریس می شود.

ایستادن و نشستن های طولانی مدت

در صورت نشستن و ایستادن های طولانی مدت گردش خون در بدن شما دچار اختلال می شود و احتمال ابتلاء به واریس بیشتر می شود.

علائم واریس

واریس می تواند بدون درد باشد. علائمی كه مبتلایان به واریس می توانند داشته باشند از قرار زیر است:

١- سیاهرگ های زیر پوستی به رنگ بنفش و یا آبی

٢- سیاهرگ ها برآمده و تاب خورده شبیه ریسمان نازك بر روی پاها

٣- در حالتی كه علائم و نشانه های درد اتفاق می افتد ممكن است شامل علائم زیر باشد:

– احساس دردناك و سنگین بودن پاها

– احساس سوزش، تپیدن یا ضربان دار بودن، گرفتگی، تورم در قسمت تحتانی پاها

– درد فزاینده در پاها پس از نشستن یا ایشتادن طولانی مدت

– خارش در اطراف سیاهرگ ها

– خونریزی در اطراف سیاهرگ های واریسی

– درد در اطراف ریسمان های تشكیل شده از سیاهرگ های واریسی

– درد در اطراف ریسمان های تشكیل شده از سیاهرگ های واریسی و تغییر رنگ پوست به قرمز، در اطراف آنها

– تغییر رنگ، سفت شدن سیاهرگ ها، سوزش پوست و یا زخم های نزدیك قوزك پا

سیاهرگ های شبه عنكبوتی شبیه واریس هستند اما كوچكتر و در نزدیك سطح پوست با رنگ های بنفش و آبی پدیدار می شوند كه معمولا در پاها رخ می دهد و حتی ممكن است روی صورت نیز نیز پدیدار شوند.

عوارض واریس

عوارض واریس شدید معمولا نادر هستند اما می توانند شامل موارد زیر باشند:

زخم های پوستی

زخم های دردناكی كه ممكن است در نزدیكی محل های واریس اتفاق بیافتد و معمولا در اطراف قوزك پا تشكیل می گردند.زخم ها در نتیجه ی انباشت و فشار بیش ازحد خون در بافتها در نتیجه ی افزایش فشار خون در سیاهرگ های واریسی رخ می دهند.

لخته خون

در بعضی موارد سیاهرگ های مبتلا بسیار متورم میشوند. در اینگونه موارد پای بیمار ممكن است متورم شود . هرگونه تورم ناگهانی پا باید مورد توجه پزشك قرار گیرد. زیرا ممكن است موجب لخته شدن خون در سیاهرگ ها گردد و حركت ناگهانی این لخته های خونی می تواند بسیار خطرناك باشد.

خونریزی

در برخی موارد رگهای سطحی مبتلا به واریس ناگهان پاره می شوند. معمولا اینگونه پارگی ها بسیار خفیف است با این حال هرگونه خونریزی ناشی از واریس نیاز به توجه و مراقبت پزشك دارد زیرا ممكن است به كرّات اتفاق بیافتد.

 

امیدوارم این مقاله برایتان مفید و کاربردی باشد

دکتر سپیده پزشکی

دکتر واریس در تهران و متخصص قلب و عروق

زعفرانیه | مقدس اردبیلی | نبش فرخ| ساختمان فرخ |پلاک یک |طبقه ۴ |واحد ۴۰۴

☎ ۰۹۱۲۸۸۰۸۸۷۸

☎ ۰۹۰۳۶۶۶۶۷۶۹

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مددی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    علت واریس در جوانی
    دکتر جان، خواهر من فقط ۲۰ سالشه ولی واریس گرفته؟ علت واریس در این جوان بیست ساله چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      با سلام

      واریس دلایل متعددی میتونه داشته باشه از جمله ژنتیک و شغل افراد و ورزش نکردن، بعد از زایمان و ... .افراد زیادی در سن جوانی به آن مبتلا میشوند که جای نگرانی ندارد چون قابل درمان هست اگر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر آقایی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    هزینه درمان واریس با لیزر
    بنده میخوام برای درمان واریس پام از لیزر استفاده کنم....میشه حدود قیمتی رو لطفا کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      هزینه ی درمان واریس برای هر شات لیزر ۱۰ هزارتومان هست. که  تعداد شات های مورد استفاده با توجه به وسعت و شدت رگ های واریسی در پاهای افراد متفاوت است

  • تصویر کاربر جهانگیری جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    درمان واریس با زالو
    خانم دکتر، میشه از زالودرمانی برای درمان واریس استفاده کرد؟ تو مطب شما این روش هم احیاناً‌ ارائه میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      با سلام

      اصلا زالو درمانی را به شما پیشنهاد نمیکنم چون مراجعین زیادی داریم که بعد از زالو درمانی و پاسخ نگرفتن از نتایج آن، مراجعه میکنند، درحالیکه جای زخم ها روی پوست باقیمانده، احتمال عفونت زخم بسیار بالاست و خطرات ایجاد کمخونی در فرد را ایجاد کرده.

       

  • تصویر کاربر حسيني شنبه ۵ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    احتراما ممكنه بفرمائيد پماد ضد واريس هم تاثيري داره و ميشه براي درمان استفاده مرد؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      با سلام خدمت شما، متاسفانه واریس یک مشکل عروقی و مرتبط با داخل بدن هست و روش های موضعی تاثیری بر اون ندارن. درمان جدی و قطعی برای واریس ها و به خصوص پاها مورد نیاز هستش مثل اسکلروتراپی و یا لیزر های مخصوص واریس.

      در افرادی که هنوز دچارش نشدن انجام ورزش و یک سری اقدامات مثل پوشیدن جوراب ضد واریس میتونه از به وجود اومدنش جلوگیری کنه اما اصلا واریس فعلی رو درمان نمیکنه 

      اگر نیاز به مشاوره ی بیشتر دارید حضوری مراجعه کنید تا کمکتون کنیم.

  • تصویر کاربر فرهادی چهارشنبه ۲۵ دی ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    درمان واریس مچ پا
    میشه بگین برای درمان واریس مچ پا باید چی کار کنم؟ متاسفانه مدت زیادیه مچ پای چپم رگ‌های واریسی گرفته که به مرور بدتر میشه...خیلی نگرانم...بیزحمت کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی چهارشنبه ۲۵ دی ۹۸( 3 سال پیش)

      رگهای واریسی می توانند در هر نقطه از بدن ایجاد شوند ، اما معمولاً روی پاها و مچ پا بیشتر ایجاد می‌شوند..

      رگهای عنکبوتی و واریس ممکن است ناخوشایند و آزار دهنده باشند. گاهی اوقات ، واریس مچ پا ممکن است باعث ایجاد زخم شود. بنابراین هرچه سریع‌تر برای درمان واریس مچ پا باید به پزشک متخصص واریس مراجعه کنید..قطعا قابل درمان هست مراجعه حضوری لازم هست

  • تصویر کاربر taherehi چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 3 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خانم دکتر عزیز
    مادر من مدتیه دچار واریس پا شده....میشه لطفا راهنمایی کنید که علاوه بر راهکارهای خوبی که تو این مقاله گفتید، برای بهبود و درمان هر چه سریع‌تر چی باید میل کنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر سپیده پزشکی چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 3 سال پیش)

      واریس معمولا با خوردن دارو ها یا غذاهای خاص درمان نمیشه شاید برای پیشگیری بشه با تغذیه مناسب و رعایت استاندارد هایی از بروزش جلوگیری کرد. چون اضافه وزن میتونه به اون دامن بزنه، درمان قطعی نیاز هست برای مادرتون. پوشیدن جوراب ضد واریس میتونه از رشد بیشترش جلوگیری کنه.

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر