طبق تحقیقات انجام شده روی حدود 36هزار زن، زنانی که به مدت طولانی آنتی بیوتیک مصرف می کنند در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی قرار دارند.
این مطالعه نشان می دهد که زنان بالای 60 سال که به صورت طولانی مدت (2 ماه یا بیشتر) آنتی بیوتیک مصرف می کنند در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند. در این تحقیق عنوان شد که علت افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بر اثر مصرف زیاد آنتی بیوتیک این است که آنتی بیوتیک ها تعادلی که در محیط میکروبیوتیک روده وجود دارد از بین می برد ،باکتری پروبیوتیک مفید را نابود کرده، باعث افزایش شیوع ویروس ها می شود و همچنین باعث فعل و انفعالات خاصی می شود که می تواند باعث ایجاد بیماری شود.
یکی از محققان درباره این موضوع می گوید:” مصرف آنتـی بیوتیک مهمترین عامل تغییر در میکروارگانیسم روده است. مطالعات قبلی ارتباط بین تغییرات در میکروبیوتیک روده و التهاب و تنگ شدن عروق خونی، سکته مغزی و بیماری قلبی را نشان داده است.”
این یافته ها نشان می دهد از هر 1000 بالای 60 سالی که بالای 2 ماه آنتـی بیوتیک مصرف می کنند 6 زن دچار بیماری قلبی میشوند .
البته این مطالعات هنوز درحدی نیست که بتوان به صورت قطعی رویش حساب باز کرد ولی چیزی که مشخص است این است که آنتی بیوتیک ها باید تنها زمانی مورد استفاده قرار بگیرند که کاملا مورد نیاز باشند.
بیماری بورگر یا ترومبوآنژئیت انسدادی
مجله سلامتی قلب دکتر سپیده پزشکی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب و CMRI از سوئیس
آدرس مطب: تهران، صادقيه، آيت ا… كاشاني، ساختمان پارسا، پلاك٧١، واحد٩
تلفن جهت نوبت گیری:
تلفن:02144032023
همراه:09390942494