مكانیسم اثر استرس بر قلب

مكانیسم اثر استرس بر قلب

اثر استرس بر قلب … استرس حتی در افراد سالم می‌تواند موجب اسكمی قلب گردد، ولی در بیماران با اختلالات عروق كرونر شدیدتر است.

استرس به دو نوع تقسیم می‌شود:

  • استرس فیزیكی: برای افرادی كه بیماری كرونر قلبی دارند زیان‌آور است، زیرا فعالیت‌های فیزیكی شدید نیاز میوكارد را به اكسیژن بیشتر كرده و قلب باید انرژی زیادی مصرف كند. لذا این نوع استرس را در بیماران قبلی استرس نوع بد به حساب می‌آورند، ولی در افراد با قلب طبیعی تمرینات بدنی و استرس فیزیكی مفید و نوع خوب نامیده می‌شود؛ زیرا همانطور كه می‌دانیم ورزش موجب كاهش كلسترول و تنظیم فشارخون و كاهش وزن می‌گردد.
  • استرس هیجانی: بیشتر مردم عقیده دارند این نوع استرس برای قلب زیان‌آور است. استرس زیاد موجب افزایش ترشح آدرنالین شده و غلظت آن در خون بالا می‌رود و در نتیجه می‌‌تواند باعث لخته شدن خون شود كه این یك فاكتور خطرناك برای ایجاد حمله قلبی است

 

اثر استرس بر قلب

استرس می‌تواند موجب هیجان، افزایش فشارخون، خستگی، افسردگی، سردرد میگرنی، اختلالات تنفسی و عضلانی، مسائل جنسی، اشكال در خواب و ضایعات جلدی شود ضمناً افراد دچار استرس فاقد زندگی توام با شادی و نشاط هستند.

 

آرامش خود را حفظ كنید

افرادی كه می‌توانند به سرعت با شرایط استرس‌زای زندگی سازگاری پیدا كنند، احتمال خطر سكته مغزی را در خود كاهش می‌دهند.

براین اساس می‌توان نتیجه گرفت ارتقای توانایی پاسخ‌دهی به استرس بر سلامت عروق تاثیر گذارد. افرادی كه در مواجهه با شرایط استرس بهتر رفتار می‌كنند به احتمال زیاد از شیوه زندگی مطلوب و سالم‌تری هم برخوردارند كه این امر در جلوگیری از سكته مغزی نقش اساسی دارد.

كنترل استرس خطر وقوع سكته مغزی را تا 25 درصد كاهش می‌دهد.

 

اثر استرس بر قلب و بروز سكته قلبی

استرس علاوه بر این‌كه یكی از عوامل ایجاد بیماری‌ رگ‌های خونرسان قلب است، بهبود مبتلایان به این بیماری را نیز به تاخیری می‌اندازد و باعث تشدید بیماری و عوارض ناشی از آن می‌شود.

اضطراب عامل مرگ بیماران قلبی است. اضطراب طولانی مدت برای مبتلایان به بیماران قلبی كشنده است.

اضطراب شدید و طولانی مدت احتمال بروز حمله قلبی ناشی از آن را افزایش می‌دهد. مدت زمانی كه پزشك و خانواده بیمار با وی هستند، تاثیر بسیاری در جلوگیری از اضطراب او دارد و به عبارتی دیگر هر چه بیمار با خانواده و پزشك تعامل بیشتری داشته باشند، سلامتی او ارتقا می‌یابد و اضطراب كمتری خواهد داشت. بنابراین باید متذكر شد كه رابطه مستقیمی بین زمان اضطراب و بروز سكته در افراد وجود دارد.

 

 

سلامت قلب و عروق با حفظ آرامش و دوری از استرس و رابطه استرس با بیماری های قلبی

راه های کنترل استرس

 

 

 

مجله سلامتی قلب دکتر سپیده پزشکی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب و CMRI از سوئیس

آدرس مطب: تهران، صادقيه، آيت ا… كاشاني، ساختمان پارسا، پلاك٧١،  واحد٩

تلفن جهت نوبت گیری:

تلفن:02144032023
همراه:09390942494

کانال تلگرام : @Dr_Sepide_Pezeshki

صفحه اینستاگرام : @Dr_Sepide_Pezeshki

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
پرسش از دکتر